Australian Cobberdog

Cobber er Australsk slang for kompis, og det er akkurat det som kjennetegner denne flotte rasen.

Australian Cobberdog ble godkjent i raseregistret MDBA (Master Dog Breeders Association) i 2012 og er en rase under utvikling.

 

Kennel Nor v/ DHH er co funder og oppdretter av Australian Cobberdog i Skandinavia

Informasjon

Link til album med informasjon og ledige og ventede valper : 

Bilder av valper og info

Link til våre gutter som brukes i avlsprogrammet.

Et omfattende avlsarbeid har vært gjort for å få frem en moderne hund som trives like godt i byen som på landet, og helse og gemytt har vært i fokus.

Alle som godkjennes for avl HD/AD Røntges, og Mini Patella testes, øyelysing (Ecvo) og Gentestes for alle sykdommer det er mulig å teste for i dag.

 

Pels: Fleece, wavy og curly, dvs alle er Fleece, men noen er mer bølgete og andre får mer krøll- begge deler er allergivennlige.

I enkelte generasjoner får vi også Satinhair og Shorthair. Lettstelt pels og mindre allergivennlig, men de er mere sjelden.

 

 

Åpent Hus/ Besøke Våre flotte Cobberdog:

Vi har åpent for besøk hver lørdag og søndag fra kl. 12.00 til kl. 14.00

Dere er velkommen og dere trenger ikke melde fra på forhånd.

 

Kontakt oss

For å reservere valp, eller for å få mere informasjon, fyll ut valpeskjema under reservasjon av valp

 

 

Informasjonstelefoner:

Ring: 46 86 20 78 eller 41 44 46 45

Telefontid Mandag- Torsdag mellom klokken kl. 10.00 og kl. 16.00
Tar vi ikke telefonen, så ringer vi tilbake ved første anledning.

Breeding Member of the MDBA, Australia
Rita V Wiik er medlem av avlsrådet i MDBA

Vedr avlsarbeid og allergier

 

I kennel NOR bruker vi store ressurser på utvelgelse av avlsdyr, kjøper inn de beste Hannhunder som finnes. Vi samkjører all avl i Norge slik at vi kan være kritiske i utvelgelse av avlsdyr, vi vraker hunder med diskvalifiserende feil fra avlsprogrammet, og velger ut de beste.

Med å disponere over et stort antall hunder vil vi kontinuerlig arbeide for at avlsarbeidet går fremover og at vi unngår innavl som har/er et problem for mange raser.

 

Når det gjelder allergier, så er det veldig vanskelig, da det er veldig flytende, og miljø har veldig stor betydning. Vi jobber med helse hele tiden og samarbeider med leger, forskere og veterinærer, og har hele tiden vært selektive med utvelgelse av avlsdyr.

 

Allergi er en utfordring i de fleste hunderaser, og det finnes ikke noen enkle tester for å finne ut av dette, vi må bare gjøre vårt beste for å luke ut problemer etter hvert som de dukker opp.

 

Men hva dersom det er en fysisk årsak?

Her er hva vi har gjort og hva som har hjulpet hunder vi har vært borti og som vi eller eier synes har klødd mer enn normalt.

-barber ned hunden, kort over det hele, slik at du får godt over hele hundens hud overflate, napp ut alt hår i ører, vask ører med ørevask for hund.

Start å børste hele hunden minst 2 ganger i uken. Vask med mild hundeshampo hver 14 dag. Ta av flåttbånd, (kan også gi kløe)

Mange hunder har lav toleranse for en del ting, det kan være dårlige proteiner a la kylling, det kan være for varmt innemiljø (over 20 grader) floker og dårlig pelsstell, Men det kan selvsagt være underliggende feil med immunforsvaret, grunnet kreft eller annet eller noe annet alvorlig galt. Så sjekk din hund nøye, er den frisk, blid og rask, så kan kløe som regel fikses, eller den er til å leve med.

Ingen hunder er 100% perfekte, og vår utfordring er å hele tiden avle på individer fra den totalt sett beste halvdelen av populasjonen, kombinert med import av nye blodlinjer for og hele tiden forsøke og forbedre rasen for hver generasjon.

 

For det meste lykkes vi svært bra med dette, men noen ganger slår det feil ut, og da må vi unngå denne kombinasjonen igjen, eller ta enkeltindivider helt ut av avlsprogrammet

 

Hår i ører er en utfordring og kan lett medføre problemer. Ved å holde ørene rene og tørre og nappe dem regelmessig vil et slikt problem kunne holdes i sjakk, og gi hunden et langt og godt liv.

 

Avl er komplisert, man skal hele tiden jobbe med og forbedre avlen, slik at den nye generasjonen blir litt bedre enn foreldrene. Eneste måten å gjøre dette på er ved å ha et stort antall avlsdyr å velge på, og så benytte de beste individene i hvert kull.

 

Man må alltid foreta en helhetlig vurdering ut ifra:

helse,

hofter, albuer, øyer, bygning, bevegelser, generell helse

Gemytt, Hunden er sosial, trygg, omgjengelig.

Egenskaper, pels, farge, osv.

 

Det er et ansvar alle oppdrettere har for å avle videre på de beste individene, ut ifra en totalvurdering.

adw

Allergivennlige og fantastisk skjønne hunder

Mange allergikere har god erfaring med Cobberdog når det gjelder allergiske reaksjoner. Ved å holde pelsen ren og holde børstningen av pels utendørs i pollensesong så er det gode muligheter for å kunne ha en Cobberdog i hus uten at det skal trigge allergiske reaksjoner.

 

Vi får positive tilbakemeldinger på våre skjønne avkom når det gjelder allergier, og hvis du velger den lavtrøytende pelsen (Fleece)  og du ikke har for mange allergier så kan det gå bra også uten medisiner. Men mange må regne med å fortsette med medisinering med hund i huset uansett rase.

 

Uten hår i maten

En Australian Cobberdog er  lavrøytende, med det menes at de ikke legger igjen hår ved berøring, men de slipper litt hår (som oppdages som hybelkaniner under sofaen, og noe hår i børsten).

En Australian Cobberdog med Fleecepels har «voksepels», det kreves en del pelsstell og vasking av hunden. Holder du pelsen ganske kort blir det selvfølgelig mindre børsting, og lettere pelsstell.

 

Klippig og stell

Hunden  klippes gjerne 2-3 ganger i året, avhengig av hvor kort eller lang man ønsker pelsen. Det koster å gå til hundefrisør og de fleste som tør å forsøke seg oppdager at det fint går an å klippe hunden selv. Vi selger gode klippemaskiner og sakser til fornuftige priser.