Australian cobberdog

Cobber er Australsk slang for kompis, og det er akkurat det som kjennetegner denne flotte rasen

Australian Cobberdog ble godkjent i raseregistret MDBA (Master Dog Breeders Association) i 2012 som en rase under etablering.

Et omfattende avlsarbeid har vært gjort for å få frem en moderne hund som trives like godt i byen som på landet, og helse og gemytt har vært i fokus.

Alle som godkjennes for avl HD/AD Røntges, og Mini Patella testes, øyelysing (Ecvo) og Gentestes for alle sykdommer det er mulig å teste for i dag.

Hvordan er pelsen til en Cobberdog?

Pelsen kan være wavy (bølger) eller curly (krøll)

Alle er Fleece, men noen er mer bølgete og andre får mer krøll- begge deler er allergivennlige. I enkelte generasjoner får vi også Satinhair og Shorthair. Lettstelt pels og mindre allergivennlig.

 

Allergivennlige og fantastisk skjønne Hunder

Mange allergikere har god erfaring med Cobberdog når det gjelder allergiske reaksjoner. Ved å holde pelsen ren og holde børstningen av pels utendørs i pollensesong så er det gode muligheter for å kunne ha en Cobberdog i hus uten at det skal trigge allergiske reaksjoner.

 

Vi får positive tilbakemeldinger på våre skjønne avkom når det gjelder allergier, og hvis du velger den lavtrøytende pelsen (Fleece)  og du ikke har for mange allergier så kan det gå bra også uten medisiner. Men mange må regne med å fortsette med medisinering med hund i huset uansett rase.

Australian Cobberdog

Australian Cobberdog ble godkjent i raseregistret MDBA (Master Dog Breeders Association) i 2012 som en rase under etablering.

Reservasjonsgebyr

Alle oppdretterne tar reservasjonsgebyr på kr 5000,- Du betaler reservasjonsgebyr for å komme på listen for en valp, og for å vise at du er seriøst intr i å kjøpe valp, og ikke står på mange lister.


Reservasjonsgebyret kan forskyves til et annet kull eller frem i tid, dersom man utsetter kjøpet av valp av ulike grunner.


Er det så at du ombestemmer deg, så refunderes ikke reservasjonsgebyret, med mindre vi ikke kan levere valp innen rimelig tid etter bekreftet levering. Derfor er det greit å bestemme seg før du betaler inn reservasjonsgebyret.

Informasjonstelefoner

Generelle spørsmål om Australian Cobberdog:

 

Telefontid Mandag- Torsdag mellom klokken kl. 10.00 og kl. 16.00


Tar vi ikke telefonen, så ringer vi tilbake ved første anledning.

 

Breeding Member of the MDBA, Australia.

Rita V Wiik er medlem av avlsrådet, MDBA

IMG_7219

Uten hår i maten

En Australian Cobberdog er lavrøytende, med det menes at de ikke legger igjen hår ved berøring, men de slipper litt hår (som oppdages som hybelkaniner under sofaen, og hår i børsten).

 

En Australian Cobberdog med Fleecepels har «voksepels», det kreves en del pelsstell og vasking av hunden. Holder du pelsen litt kortere blir det selvfølgelig mindre børsting, og lettere pelsstell.

Klipping og pelsstell

Hunden klippes gjerne 2-3 ganger i året, avhengig av hvor kort eller lang man ønsker pelsen. Det koster å gå til hundefrisør og de fleste som tør å forsøke seg oppdager at det fint går an å klippe hunden selv.

Kun det beste er godt nok.

Uansett hvilken type og størrelse du velger fra oss, så får du en sosial og trivelig krabat som har vært ute og lekt med masse barn og voksne og vil være trygg og god å håndtere.


Vi avler kun på friske hunder både mentalt og fysisk og alle våre valper får full helsesjekk av våre dyktige veterinærer

Vi gir helsegaranti

Valpene blir helsesjekket, vaksinert og idmerket med chip.
Når du kjøper hund hos oss, har du alle rettigheter i tråd med kjøpsloven.
Alle oppdretterne gir helsegaranti på arvelige sykdommer. Vi er en profesjonell partner og benytter standard kjøpekontrakter. Du får en meget utfyllende valpemappe med gode råd og veiledning til hjelp når du får ett nytt medlem i familien.

 

Vi avler kun på friske hunder både mentalt og fysisk og alle våre valper får full helsesjekk av våre dyktige veterinærer