Mosjon av valp

En valp skal ikke slites ut med lange turer. Først når den er 8 -9 måneder gammel er den sterk nok til å tåle en lengre tur. Start turer når valpen er ca. 4 mnd og da går du ikke mer enn 15-20 minutter. Ellers er lek og moro i kupert terreng bra for utviklingen av skjellettet. Som voksen er en Cobberdog aktiv og utholdende (alle størrelser). Den bør få minst en lang tur hver dag og flere små tisse/bæsjeturer. Har du en hage, eller får hunden løpe løs så er det flott.

Vi anbefaler alle å bruke sele når du skal lufte hunden- hele livet!! Det kan fort oppstå en skade i nakken om du rykker til forkjært eller du er uoppmerksom og hunden rykker til selv. Trapper er ikke farlig med normal gange, og så lenge du ikke bor i 3-4 etasje i blokk- da bærer du valpen så lenge du orker.

Går du tur, så gå slik at valpen kan gi beskjed om at den er sliten. Da setter den seg gjerne ned og vil ikke gå. Løft opp valpen og bær den resten av turen. Er det så at valpen bare tuller, hopper og biter, så er det bedre å ta en rask og kort tur. Da må valpen konsentrere seg om å følge deg i stedet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *